ADK SPEED 220

  Samenstelling, opbouw
  De ADK SPEED220 is een deur zonder balansveren, bestaande uit een deurplaat, die elektrisch aangedreven op een wals boven de opening wordt opgerold. De deurplaat is opgebouwd uit horizontale secties van polyesterversterkte kunststof. De secties zijn voorzien van stalen en aluminium verstevigingsprofielen. De deurplaat heeft standaard een zichtsectie van transparante kunststof tussen ca. 1300 en 2100 mm hoogte vanaf de vloer. Aan de onderzijde van de deurplaat bevindt zich een aluminium onderbalk met rubberen afsluitprofiel. Een U-vormig profiel voorzien van tochtborstels zorgt voor zijgeleiding van de deurplaat. De zijgeleidingen en de voorgemonteerde lagerplaten vormen een geheel voor de bevestiging van de wals en aandrijving.

  speed220

  Materialen
  De zijgeleiding is samengesteld uit 2 gezette sendzimir verzinkte stalen profielen voorzien van tochtborstels, standaard gespoten in ~ RAL kleur van doek, waarvan een gedeelte voor installatie en onderhoud scharnierbaar is. De horizontale wals is van staal. De onderbalk is van aluminium. De deurplaat is van 1 mm dik kunststofdoek met polyester versterkingsinlage.

  Kleur
  De deurplaat is naar keuze in de kleuren blauw, rood, grijs, oranje of geel verkrijgbaar en standaard voorzien van een zichtsectie.

  Afmetingen
  * max. breedte: 6000 mm
  * max. hoogte: 6000 mm
  * max. windkracht: 8 Beaufort
  * zijruimte niet aandrijfzijde (walshoogte): 250 mm
  * zijruimte t.p.v. de aandrijving: 400 mm
  * zijruimte t.p.v. de aandrijving t.b.v. inbouw: 600 mm
  * zijruimte t.p.v. zijgeleidingsprofielen: 180 mm
  * bovenruimte: 650 mm

  Aandrijving
  De aandrijving bestaat uit een elektromotor met reductor en ingebouwde afrolbeveiliging. De wals wordt rechtstreeks aangedreven.

  Besturing en bediening
  * de deur wordt standaard geleverd met een schakelkast, voorzien van 3 drukknoppen (open-stop-dicht) en een CEE-stekker.
  Het besturingssysteem regelt een veelheid aan functies, zoals:
  * regelbare openstandtijd
  * traploze snelheidsregeling m.b.t. frequentieregeling voor het openen en sluiten van de deur
  * service- en bedrijfsstand
  * keuze voor permanent open of permanent dicht

  Andere bedieningsvormen die op de standaard besturing kunnen worden aangesloten zijn:
  * Bediening op afstand d.m.v. trekschakelaar, sleutelschakelaar, drukknop, fotocel, radar, inductielusdetectie of radiografisch met zender en ontvanger. Andere bedieningsvormen op aanvraag.

  Beveiliging
  * bij stroomuitval kan de deur d.m.v. een zwengel handmatig worden geopend
  * de onderbalk heeft een zelftestende onderloopbeveiliging, die de deur stopt en onmiddellijk weer laat openen, als deze tijdens het sluiten een obstakel raakt; deze beveiliging is ongevoelig voor vocht.
  * op de zijgeleidingsprofielen zijn standaard een veiligheidsfotocel en reflector aangebracht (op 250mm van de vloer). Bij onderbroken straal zal de deur niet sluiten.
  * de aandrijving heeft een ingebouwde afrolbeveiliging.

  Prestaties
  De opening en sluitsnelheid is instelbaar, wij adviseren deze in te stellen voor het openen op max. 1m/s en voor het sluiten op max. 0,5m/s.

  Bouwkundige voorzieningen en aansluiting
  * omdat de kolommen van de SPEED220 “zelfdragend” zijn is er alleen zijdelings aan de bovenzijde een stabiel montagevlak noodzakelijk.
  * voor het elektrisch aansluiten dient er een wandcontactdoos te zijn binnen een straal van 500 mm van de te plaatsen schakelkast. Deze wordt standaard op ca. 1250 mm hoogte van de vloer onder de schakelkast geplaatst, (wandcontactdoos CEE-form blauw, 1 x 230V afgezekerd, traag 16 A en voorzien van een aardlekschakelaar van minimaal 300 mA.

  Technische gegevens elektromotor
  netspanning bij frequentieregelaar: LNPE~230V/50Hz/16AT
  beschermingsgraad: IP54
  opgenomen vermogen: ma. 2kW.

  EXTRA’S (tegen meerprijs):
  ————————————–

  Besturing en bediening
  * bediening door drukknoppen, trekschakelaars, fotocel, radar, inductielus of radiografisch
  * ‘halve hoogte’-stop (t.b.v. personendoorgang)
  * sluisbesturing in combinatie met een andere deur

  Beveiliging
  * aansluiting van verkeerslichten (rood/groen of rood en groen).
  * elektrische gedeelte in IP65.

  Uivoering
  * geleidekolommen in RAL-kleur gepoedercoat
  * geleidekolommen in RVS
  * kap over de wals en aandrijving